Of dichter bij huis….

terug

Eigenlijk hoef je het terrein van Breigutugård niet af om iets te kunnen ondernemen. De 380000m2 grond die bij de boerderij hoort biedt veel mogelijkheden. Een tochtje met de trekker, hout sprokkelen voor een kampvuur, een boom omzagen en verwerken tot haardhout, grasmaaien enz, enz!

Voor kinderen is er het Avonturenbos, vlakbij de boerderij waar ze kunnen boomklimmen,

hutten bouwen en hun fantasie uitleven.

Het terrein is bijzonder veilig en overzichtelijk. Op een aantal plekken kan een kampvuur worden gestookt, je kunt heerlijk barbequen of vis roken. Meerdere zitjes nodigen uit om lekker van de zon te genieten.

De visrijke rivier Lågen stroomt langs het grondstuk en kan bevist worden. Vergunningen kunnen via internet geregeld worden. Vliegvissen is een bijzondere manier van vissen, als je het leuk lijkt kan Piet je de beginselen bijbrengen.

en natuurlijk je eigen vis opeten

Nog een aantal mogelijkheden vlakbij de boerderij

Maak een tochtje naar onze zomerboerderij, de sæter Nordstølen. Onderweg in het Lordal kun je heerlijke stops maken en genieten van de stroomversnellingen en watervallen in de rivier Lora.

Lorkverna is een openluchtmuseum aan de rivier Lora. Een groep vrijwilligers houdt o.a. een water-korenmolen in bedrijf, er is een ijzersmeltoven en de sfeer is absoluut uniek.

De waterval Lorfossen met het bijbehorende picnicplek is ook een bezoekje meer dan waard.

In Lesja vindt u een buitengewoon mooi kerkje, het interieur is te bekijken net als het openluchtmuseum Lesja Bygdetun. De hele zomer door worden er activiteiten gehouden.

Elanden, reeën, herten, bevers, kraanvogels, zeearenden zijn te spotten in de directe omgeving! Vooral in de ochtend- of avondschemering maak je goede kans! Vraag Piet waar je moet zijn om je camera te laten klikken!

Voor rendieren, of alleen hun afgeworpen geweien, kun je terecht bij de zomerboerderij. Er gaat wel een flinke wandeling aan vooraf…

Aursjøen Dalsida Skamsdalen : een uniek gebied, noordelijk van de boerderij. Privé strandjes, woeste beken, een enorm meer, en alles van een ongekende rust en schoonheid.

Vålåfossen is een hoge waterval die je na enig klauter- en klimwerk kunt bewonderen in de buurt van Lesjaskog.

Slådalsvegen is de verbindingsweg over de bergen naar Vågåmo, een leuk dorp. De tolweg loopt door een prachtig berggebied met veel wandelmogelijkheden.

Avdemsbua, een prachtig wit winkeltje aan de E136 tussen Breigutu en Lesja, verkoopt unieke streekproducten zoals kazen, worst en vooral overheerlijk ijs!

In de lente is een bezoek aan buurvrouw Sigrun in haar schapenstal ook erg leuk. Meer dan 500 lammetjes kijken uit naar de tijd dat ze worden losgelaten in de bergen… Piet of Sita regelt een afspraak voor je. En in de herfst gaan ze weer lekker de stal in.

 Je kunt natuurlijk ook spelen met onze Border Collie

Nordy

En als je eigenlijk liever even Helemaal Niks wilt doen, ga je gang!

  Zie voor wintermogelijkheden hier