Effe kappe in het voorseizoen

Deze slideshow vereist JavaScript.

Veel  Nederlanders leven in de veronderstelling dat Noorwegen een koud, nat en donker land is en dat ze voor hun vakantie beter af zijn met  de zon en warmte van een         zuidelijk land…

Begrijpelijk als je de berichtgeving  in Nederland bekijkt, maar niet terecht!

      1   2   3

De winter ligt bijna achter ons, de lente lonkt! De dagen zijn lang en zonnig, de sneeuw is aan het verdwijnen. We zitten nu al regelmatig in het zonnetje buiten en genieten.

sita  foto piet

Die lange zonnige dagen, gecombineerd met de onvoorstelbare  schoonheid van de natuur rondom blijven boeien. En met schoonheid bedoel ik ook schoon in de vorm van rein! Vooral op de sæter Nordstølen, de zomerboerderij die bij Breigutu gård hoort, valt dat enorm op. Het water uit de beek is zo te drinken, nergens rommel, vervuiling of lawaai… Waar vind je het nog?  Binnenkort is de weg door het Lordal weer open, dan kunnen we kijken hoe  Nordstølen de winter heeft doorstaan…op naar de lente, de forellen zijn vast hongerig.

 Lora ligt in een van de droogste gebieden van Noorwegen en de zomers zijn er zonnig en regelmatig warm! Temperaturen van rond de 25 zijn geen uitzondering.  In het verleden hebben we vele heerlijke dagen in Dombås, hier vrij dichtbij,  gekampeerd en het weer was er meestal heerlijk. Breigutu gård schijnt nog gunstiger gelegen te zijn…

Ondertussen zijn we hard aan het werk in de hytte ( het zomerhuisje) op het erf. We hebben de indeling veranderd, we timmeren, zagen en schuren en verven, richten in en hopen klaar te zijn voor we naar Nederland reizen voor de geboorte van ons derde kleinkind. Dan weten we ook hoe we de hytte gaan noemen, de uitgang ROS gebruiken we zeker: in de stal op Nordstølen stonden de namen van de koeien op de balken geschreven. Eén ervan was Silkeros, onze kleindochter heet Silke en ros betekent compliment.

IMG_7015

Mooi toch?

Geef een reactie