Lekker bezig

hut in sneeuw

Het lijkt voor de buitenstaander misschien dat wij hier een soort vakantie zonder einde aan het vieren zijn maar zo is het bepaald niet! Onze dagindeling ziet er meestal als volgt uit: Piet staat op tussen 08.00 en 08.30 op, zet koffie op en de houtkachels aan, wekt Sita als de koffie klaar is. Dan werkoverleg: wat pakken we vandaag aan? Wie doet wat? 09.00 naar boven, het is daar dan nog steenkoud. Zelfs zo koud dat de accuboormachines eerst opgewarmd moeten worden. Tot 10.30 aan het werk: Sita schildert,

            sita schuren

Piet sloopt en bouwt weer op.

Ondertussen met de kruiwagen brandhout uit het houthok halen, met de trekker een rondje sneeuwruimen. Dan koffie. 12.30 broodje. 13.00-16.30 boven aan het werk, dan opruimen, timmerhout voor morgen uit de låve halen. Sita bereidt het avondeten. Wijntje. (eigenbrouw, wit, bijna alcoholvrij) Email nakijken, beantwoorden, public relations doen. 18.30 avondeten. ’s Avonds tv kijken, biertje en wijntje. Tot slot van de avond directieoverleg, plannen voor morgen bespreken. Bed. En dat zes dagen in de week, op zondag proberen we onze werkdrift  in te houden en wat rust te nemen. Heerlijk, zo’n ritme.

Afgelopen zondag was het prachtig weer: na de sneeuw van zaterdag was de wereld bedekt met een verse laag wit poeder, min 11 en de zon boven de berg. Windstil. Voor het eerst deze winter zijn we er op de langlaufski’s op uit getrokken voor een rondje over ons “eigen” land. Heerlijke hellingen en supersneeuw. De ski’s kunnen direct voor de deur aan en het glijdt super. Een schitterend gevoel om zo door de bijna maagdelijke witheid te gaan. Onze ski’s trekken niet helemaal het eerste spoor: een ree, een eland en een vos zijn ons al voor geweest! Bij terugkomst betrekt de lucht en valt er weer wat lichte sneeuw. Tijd om even met  familie en vrienden te skypen…

Ondertussen in Nederland..

–zijn ex-collega’s Henk en Tjisse een Effekappe reclameflyer aan het produceren, o.a. om te verspreiden op een noorse vakantiebeurs in de Sjømanskirke in Rotterdam as vrijdag! Dank aan www.fruamundsen.nl

–staat ons aanbod ook op de site www.airbnb.com

–heeft een groep vrienden afspraken gemaakt om komende zomer Breigutu gård te bezoeken

–vertalen Maike en Simone onze advertenties naar Engels en Duits. Super, dames.

–koopt Albert een televisie voor ons bij Scheer en Foppen

Geef een reactie