De eerste “gasten”

Na 3 maanden samen op Breigutu gård te zijn geweest, werd onze rust prettig gestoord door de komst van onze eerste proefgasten: oud collega Henk  vloog met KLM van Schiphol naar Oslo, nam de trein naar Dombås en werd in een dikke sneeuwbui afgehaald van het station. Een kleine week later kwamen onze jeugdvrienden Albert en Anneke met eigen auto, ze namen de veerboot van Kiel naar Oslo en reden vervolgens een kleine vijf uur om Breigutu gård te bereiken. Een leuke test: hoe moeilijk is het om van Nederland naar hier te komen? Uitslag: Gemakkelijk. Een dag onderweg, prettig en relaxed reizend.

Voor Henk was het de eerste keer dat hij Noorwegen bezocht en hij kwam ogen te kort… Het weer knapte na de eerste sneeuwdag enorm op en hij genoot van uitstapjes naar Åndalsnes, Trollveggen, Bjorli en de direkte omgeving van de boerderij. De elanden lieten zich spotten en Henk ontdekte zelfs elandsporen in de sneeuw direct onder het slaapkamerraam… De foto-apparatuur werd danig aan het werk gezet en omdat een plaatje meer zegt dan 1000 woorden zie je hier een kleine selectie van het resultaat.

Deze slideshow vereist JavaScript.

      Omdat Albert en Anneke met eigen auto kwamen, konden ze lekker veel spulletjes meenemen: loodgietersmateriaal, inrichting voor de hutten, enz. Albert toog gelijk aan het werk en wist oplossingen te bedenken voor alle waterleiding- en electriciteitsproblemen! Super, eindelijk weer douchen! Naast het werk was er natuurlijk ook tijd voor veel bijkletsen, lachen en mooie tochten maken, o.a. naar het Dovrefjell.

IMG_7537         IMG_7547

De langlaufski’s kwamen uit het vet en in de wax en de dames maakte heerlijke rondjes op het terrein rond de boerderij.

IMG_4017

Na deze twee drukke weken zijn we weer samen, het beviel ons enorm om gasten te ontvangen en hopen op nog veel meer! Het loopt met de boekingen nog niet echt storm, maar er is toch al een aantal binnen. Hopelijk komen er nog wat bij! We zijn weer hard aan het werk in het appartement, de badkamer is klaar en nu nemen we de keuken onder handen. Het komt helemaal goed!

douche2

Geef een reactie