Eerste gasten helemaal tevreden!

Na een verblijf van een week in het appartement hier op de boerderij en in de hut Benteros zijn onze eerste echte gasten zaterdag verder getrokken op hun tocht door het schitterende Noorwegen. Ze hadden het eigenlijk niet beter kunnen treffen: elke dag zon, uitstapjes naar Dovrefjell, Lordalen, Lesja en Dombås onder ideale omstandigheden, kampvuurtjes, wafels eten en genieten van de accommodatie. Dat de boiler in Benteros het kort voor hun aankomst begaf en dus alleen de douche in het appartement gebruikt kon worden, mocht de pret niet drukken. De drie kinderen vermaakten zich uitstekend op het grote erf en maakten tractorritjes met Piet, helemaal top. Een groep van zes elanden zorgde voor een passend vaarwel en misschien tot ziens.

 

breigutugård open

breigutugård open

Door de gedwongen werkonderbreking had ik eindelijk eens tijd om de rivier Lågen, die langs ons grondstuk stroomt, te onderzoeken op vis! De zon in de rug, geen zuchtje wind en glashelder water… En gelukkig: er zit vis!!! Zeker 10 forellen van 30 tot 35 cm lieten zich zien en fotograferen. Niet vangen… nog niet.

zoek de forel

zoek de forel

Helemaal stilzitten kunnen we natuurlijk ook weer niet, bij de houtschuur hebben we samen een broeikasje gebouwd, inclusief waterleiding en kraan. En vandaag heb ik de nieuwe boiler geplaatst, morgen testen en dan douchen maar!

de kas

de kas

Het ligt in de bedoeling om van het bosje achter de kas samen met leerlingen van Piter Jelles de Brêge uit Leeuwarden een avonturenbos voor kinderen te maken. Boomhutten bouwen, vuurtje stoken, touwslingeren, boomklimmen enz. Kinderen vermaken zich het best in een natuurlijke en uitdagende omgeving, is onze ervaring. Bovendien leren ze spelenderwijs veel van de natuur en hun eigen mogelijkheden. Back to the basic, dus. Alweer een reden om Breigutu gård te bezoeken.

snoeien op hoog niveau

snoeien op hoog niveau

Geef een reactie