Verhuisperikelen…

Allemachtig, wat valt er veel te doen en te regelen nu de vertrekdatum nadert:

*voor het aanschaffen van zoveel mogelijk nuttige zaken om mee te nemen naar Norge  scharrelen we door alle kringloopwinkels in de wijde omgeving, sneupen we een flink deel van het internet af en al doende groeit de hoeveelheid dozen en pakken onrustbarend. Omdat we alle witgoed met het huis in Kubaard hebben verkocht, moet alles opnieuw worden gekocht, een mooie kans om ons op de nieuwe omstandigheden voor te bereiden. En aangezien elke aankoop in Noorwegen duurder is dan hier loont het zeker de moeite om hier in Nederland zaken te doen!

*we vragen en krijgen offertes van verhuisbedrijven om al die spulletjes veilig naar Lesja te krijgen.

Het idee om een oude zeecontainer, die ons gratis werd aangeboden, te gebruiken valt af aangezien geen transporteur het risico wil lopen dat er iets mis zou kunnen gaan. Verstandig, eigenlijk: het zal je maar gebeuren dat bij het aan boord hijsen van de container de bodem er uit valt en al onze spullen op de kade belanden!

*de lijst met op te zeggen abonnementen, lidmaatschappen enz. wordt afgewerkt.

*ik vraag en krijg eervol ontslag van mijn werk en doe mijn best om een goede opvolging te regelen. Best ingrijpend om vaarwel te zeggen aan een mooie baan met fijne collega`s en leerlingen…

*we moeten de auto verkopen! Invoeren in Noorwegen is super ingewikkeld en duur dus de Golf verschijnt binnenkort op Marktplaats. Ondertussen kijken we op Finn.no uit naar een geschikte opvolger, het liefst een 4×4 aangedreven personenbusje wat mooi hoog op de wielen staat….

*hoe krijgen we hond Pelle (16 jaar)

zo comfortabel mogelijk in Lesja? Inpakken in een verhuisdoos en met de verhuizer meegeven? Nee, toch maar niet …

*per e-mail onderhouden we veel contact met de eigenaar van de boerderij, noors spreken gaat ons goed af maar noors schrijven is andere koek…

*de voorbereidingen voor het opstarten van een eigen bedrijfje: businessplan maken, regels en wetten uitzoeken, maar ook visitekaartjes maken, mailingen enz…

*en zo nog 234987 (ongeveer) andere zaken die aandacht vergen…

Maar we weten heel zeker dat het allemaal meer dan de moeite waard is!

2 gedachten over “Verhuisperikelen…

  1. Henk en Alie

    *en zo nog 234987 (ongeveer) andere zaken die aandacht vergen… gewoon wegstrepen die ongeveer 234987 dingen komt het allemaal goed

  2. Henk en Thea Kooistra

    He Piet en Sita! Wij wensen jullie alle goeds toe in Noorwegen! Jammer dat jullie Kubaard gaan verlaten, heb leuke herrinneringen aan de cursus keramiek en wie weet komen we ook nog een keer naar jullie toe! Prachtige omgeving daar!! Groet Henk en Thea en bern!

Geef een reactie