Zegerros in het nieuw. Breigutu gård klaar voor wintergasten. Atelier en timmerwerkplek gemaakt. En dan ook nog tijd overhouden om te vissen in het fjord bij Åndalsnes! Het nuttige en het aangename verenigd…

We zijn een tijdje onbereikbaar geweest op ons blog, technisch probleempje, maar gelukkig vanaf nu weer online! Excuses voor de overlast en hopelijk blijven jullie ons volgen….. Deze keer een extra lange update: Op de zomerboerderij,Nordstølen sæter, zijn we flink bezig geweest met verbouwen van Zegerros.  We wilden graag voor het invallen van de winter de hytte klaar hebben voor gasten en dat was nog een hele klus. Er moest worden geverfd, getimmerd, nieuw worden ingedeeld en vooral worden ingericht. We hebben geprobeerd de sfeer een avontuurlijk tintje te geven, aansluitend bij de omgeving. Er is dan ook gewerkt met natuurlijk en eerlijk materiaal met veel originele elementen. Zegerros werd in het nieuw gestoken… Hoewel de gasten echt back to the basic gaan door het ontbreken van electriciteit, wifi en douche is er ruim voldoende comfort. Het uitzicht op de bergwereld van nationaal park Reinheimen vanuit de woonkamer is adembenemend. We laten het resultaat van de renovatie graag aan jullie oordeel over……reageer maar!

Op Nordstølen staan nu twee prachtige verblijven, Zegerros en Silkeros, klaar als uitvalsbasis voor bergwandelingen, mountainbiketochten, kajak avonturen, natuurbeleving, rendiersafari, jacht, enz. Tijdens het invallen van de herfst viel eens te meer op hoe schitterend de omgeving ook is voor fotografen: ongelofelijke herfstkleuren, het landschap, het noorderlicht, een uitgebreid vogelleven en de grote rijkdom aan wild vragen erom gefotografeerd te worden. Van laatst april tot november zijn Silkeros en Zegerros te huur, in de tussenliggende periode regeert de winter hier en is de sæter onbereikbaar….OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Ook op Breigutu gård hebben we, ondanks zere ruggen en ander ongemak, niet stil gezeten. Omdat in de winter de vakantiehut Benteros niet te bewonen is, temperaturen van -35 zijn hier normaal, moest daar alles winterklaar worden gemaakt: watervoorziening aftappen, boilers demonteren, wc/douche vorstvrij opslaan, sneeuwdicht afsluiten enz. Het appartement in de boerderij is wél wintervast, gelukkig. Een heerlijk plekje voor mensen die de noorse winter eens echt willen beleven. Mensen die op ons eigen terrein willen langlaufen, uitstapjes willen maken in de winterse sprookjeswereld, een dagje willen alpineskiën in Bjorli, de elanden in de tuin willen zien lopen en gewoon genieten van de lange winteravonden bij de warme kachel,  vinden in het appartement een heerlijke accommodatie…

In de zomer hebben we in de grote schuur elk prima werkplekken: Sita heeft hier een atelier voor het maken van haar keramiek en Piet heeft er een mooi timmerplek maar in de winter is het daar veel te koud. Gelukkig is het hoofdgebouw helemaal onderkelderd en is hier genoeg ruimte te vinden voor winterwerkplekken! Sita heeft er een prachtig atelier ingericht om te werken met keramiek en schilderen en Piet heeft er nu een timmerhok om bezig te gaan met het maken van o.a. tuinmeubelen. We zitten niet stil!

Lesja, het dorpje hier heel dichtbij heeft een supermarkt een electrowinkel en een bouwmarkt(je) en Dombås, 20 minuten rijden, heeft een goed winkelaanbod, maar voor enkele inkopen zijn we aangewezen op Otta, 90 minuten naar het oosten door het Gubrandsdal, of Åndalsnes 70 minuten naar het westen door het spectaculare Romsdal. Deze keer kozen we voor een winkeldagje Åndalsnes. Omdat deze plaats aan het fjord ligt, het Romsdalsfjord, namen we natuurlijk een paar hengels mee, misschien was er wat te vangen! Na de bezoekjes aan Rema 1000 en Europris was de auto redelijk gevuld met boodschappen voor een maand en konden we proberen wat vis uit het fjord te halen om de voorraad in de vriezer wat aan te vullen. We probeerden een aantal visstekjes uit en Sita was de eerste die beet kreeg: een ondermaatse Rode Poon. Lekker maar te klein. Vervolgens slingerde ze vakkundig een grote Gevlekte Lipvis aan land. Een erg mooie vis met een prachtig gebit maar….niet lekker. Gelukkig wist Piet met enige moeite de honger naar vis te stillen en ving een flinke Koolvis en een Kabeljauw van 3 kilo! Nog dezelfde avond stond er kabeljauw op het menu. Zeg nu zelf, verser kan het niet!

Geef een reactie