Effekappe verandert haar naam en wordt Nordify!

 

Hoewel de naam Effekappe bij velen al een bekend begrip is geworden, hebben we toch besloten de naam te veranderen naar

naam als afbeelding

De gasten die we in ons eerste seizoen hebben ontvangen, kwamen voor een klein deel uit Nederland en voor hen was de naam duidelijk maar voor het grootste deel ontvingen we bezoekers van over de gehele wereld en die begrepen niks van de uitdrukking… We hebben met een groepje deskundigen uitvoerig gebrainstormd en we kwamen tot de slotsom dat Nordify de vlag is die de lading van ons aanbod goed dekt.
Nordify is het dus, voortaan!

Op het web:  www.nordify.eu  en  www.effekappe.nl           e-mail [email protected]

icoon2 

Nog een naam: “Gårdsros”, zo noemen we in het vervolg het appartement op de eerste verdieping van het hoofdgebouw. Niet dat we een kleinkind hebben gekregen dat Gård heet, nee Gård betekent “boerderij”en Ros “compliment voor”.

Wintergasten in het appartement Gårdsros op Breigutu gård.

Een zestal internationale studentes uit Trondheim wist de weg naar Breigutu gård te vinden en genoot met veel plezier van hun wintervakantie hier. Er werd geskied, gewandeld, gesneeuwbald, veel plezier gemaakt terwijl de sneeuw het landschap bedekte en de thermometer niet meer boven de min 10 uitkwam. De houtkachel draaide overuren en de warme chocolademelk was amper aan te slepen. Bij het vertrek hadden enige dames de hulp van de tractor nodig: hun vw golf liep vast in een sneeuwduin!

IMG_8611

 

 

 

 

 

Toen we zelf met kerst en oud en nieuw in Nederland waren, logeerden in Gårdsros twee Noorse Belgen die uitstekend werk deden met het vorstvrij houden van waterleidingen enz. Bedankt,
Stijn en Ann!

Komend zomerseizoen bij Nordify met veelbelovend begin.

De boekingen voor komende zomer lopen binnen! Er worden inlichtingen gevraagd, mensen leggen data vast, boekingsites moeten steeds worden aangepast. Men wil graag komen vliegvissen, bergwandelen, vogels kjken, vuurtje stoken, tractorrijden, de zomerboerderij beleven of gewoon heerlijk komen genieten van de rust en de ruimte.
Het avonturenbos voor de kinderen is een schot in de roos en daarnaast kunnen de gasten komende zomer ook nog genieten van nog meer levende have hier op de boerderij: vanaf begin mei komen er lammetjes! De boerderij naast die van ons verwacht vanaf april lammetjes bij zo’n 230 schapen en daar is altijd een stelletje bij die niet bij de ooi kunnen zijn en nu door ons verzorgd gaan worden. Zaailammen of wouterkes zeggen we in Fryslan, kopplam zegt men hier. Hoe dan ook, een aanwinst! En Nordy krijgt het nog druk!

 

Geef een reactie