Zomer 2015 in vogelvlucht

De zomer van 2015 begon pas laat… maar sneeuw en lage temperaturen weerhielden de eerste gasten op Breigutugård er niet van om zich te vermaken. Een groepje gasten uit Singapore  zag voor de eerste keer in hun leven echte sneeuw! En ze konden er niet over uit…schitterend! Wij konden pas half mei naar Nordstølen om Silkeros en Zegerros zomerklaar te maken, en zelfs toen lag daarboven nog een flink pak sneeuw! Toen de sneeuw dan eindelijk verdween ontstond er een nieuw probleem: de rivier kon al dat smeltwater niet verwerken en trad buiten haar oevers. Een brug in de weg naar Nordstølen raakte onbruikbaar! Gelukkig zorgde de wegbeheerder er binnen een paar dagen voor dat onze gasten Silkeros en Zegerros weer konden bereiken. Een wel heeeel blijde gebeurtenis: ons vierde kleinkind werd geboren en kreeg de naam Mats! Een reisje naar Amsterdam kon voor ons niet uitblijven. Gelukkig konden Sjef en Ella ons op de boerderij vervangen. Gelukkig hadden we nog een hytte om naar Mats te vernoemen! We zijn inmiddels gestart met het opknappen. Matsros kan een heerlijke tweepersoons hytte worden, hopelijk klaar in 2016. IMG_4401 De zomer die volgde was druk en met een eindeloze stroom fijne gasten. Van over de hele wereld wisten ze  Nordify te vinden: vanuit Abu Dhabi, Nederland, Duitsland, Wales, Catalonie,Colorado, Belgie, Rusland….enz.   Heel veel kampvuurtjes en gezelligheid. Opvallend was het enthousiasme van de gasten wat betreft de dagtrips vanaf Breigutu gård. We liggen als een spin in haar web. De kinderen vermaakten zich met het nieuwe zwemplek, er werd gevist, gewandeld, gefotografeerd dat het een lieve lust was. In de herfst werd de afslag vanaf de E136 naar Lyftingsmovegen en dus Breigutugård verbeterd. Verkeersveiliger en duidelijker! We gaan de wegwijzers naar Nordify herplaatsen zodra de werkzaamheden zijn afgerond.

De winter viel in november binnen met sneeuw en kou. We noteerden min 21C en 20 cm sneeuw. Of het een witte kerst wordt is nog maar af te wachten, de weerberichten zijn optimistisch… In de bergen lukt het in ieder geval wel!

Geef een reactie