Winter 2016/2017

Het is april, tijd om terug te kijken op de afgelopen winter. Hoewel, afgelopen,… de sneeuwvlokken vliegen hier nog rond en de temperatuur is net boven nul… Het was een mooie winter. Sneeuw, veel sneeuw af en toe maar geen extreme kou, min 25 nu en dan, geen min 35 zoals we ook wel beleefden. En veel zonnige dagen met prachtige blauwe luchten boven witte bomen, bergen en weilanden. Meer wintergasten dan vorige jaren waren er ook. Mensen zijn blijkbaar op zoek naar het beleven van een echte winter sinds die in de rest van Europa lijkt te zijn verdwenen. En ze troffen het enorm. Wat is er gesleed, geskied, gelanglaufd, geschaatst! De rivier was wekenlang met een dikke ijslaag bedekt en vormde de ideale schaatsbaan. Het ijs was zo helder dat we de forellen er doorheen konden zien. De hellingen rondom de boerderij waren perfect voor de sleetjes en de sneeuw was super voor het maken van sneeuwpoppen. Natuurfotografen en sportievelingen kwamen ook aan hun trekken: een Zwitsers echtpaar maakte op het Dovrefjell schitterende opnames van de muskusossen. Een Duits echtpaar liep op ski’s de berg tegenover Breigutu gård op en daalde drie maal zo snel ook weer af! Zie op het Gastenboek!

We gaan op naar het zomerseizoen met een extra hytte voor de verhuur: Matsros. Het is een tweepersoons cabin geworden met dezelfde intieme en eigen sfeer als de rest van de onderkomens. We zij er zeker van dat de gasten ook hier zullen gaan genieten.

Welkom bij Nordify!