Zomer 2018

 Een lange en mooie zomer ligt achter ons. Wat het weer betreft viel de lange droge periode het meeste op. Wekenlang viel er geen drup regen en waren de temperaturen hoog. Buurvrouw Sigrun noemde het “fint turistvær menn dårlig landbruksvær” Prima toeristenweer maar slecht boerenweer! We moesten een verbod op het stoken van kampvuren invoeren en zelfs de openhaard in Matsros bleef uit wegens het kurkdroge grasdak! De weilanden kleurden geel en het gras groeide slecht. De beek waaruit we water naar de landerijen en de speelvijver kunnen brengen viel zelfs zo goed als droog! Gelukkig kwam er eindelijk een einde aan de droogte en kwam het met de oogst toch nog goed. Onze gasten vermaakten zich prima met lange en kortere uitstapjes en ook op en rond de boerderij was er veel plezier. Een hoogtepunt vormde een tochtje met 10 kinderen in de kar achter de tractor naar de waar iedereen spontaan het water in rende om heerlijk te badderen….
Er waren weer veel nationaliteiten vertegenwoordigd, gasten uit de VS en zelfs helemaal uit Brazilië bezochten Breigutu gård.
Opvallend veel gasten trokken Reinheimen in en de kinderen kwamen vaak terug met prachtige rendiergeweien die ze gevonden hadden. Ook werden er muskusossen, elanden, rendieren, bevers, vossen en zelfs een veelvraat(?) gespot. De vangsten van forel in de rivier bij de boerderij vielen helaas wat tegen maar het fjord bij Åndalsnes bleek nog steeds vol te zitten met heerlijke kabeljauw en koolvis.
Al met al een topzomer met superleuke gasten waarvan sommige al voor de vierde keer ons bezochten.